Návrat do divokých dob internetu: Když weby vypadaly jako psychedelický sen

Pamatujete si dobu, kdy internet byl jako Divoký západ designu? Druhá polovina 90. let a začátek nového tisíciletí nám přinesly éru webů, na které jen tak nezapomeneme - ať už chceme, nebo ne!

24. 7. 2024 | Blog |

Toto období bylo doslova přehlídkou „kreativity“ bez hranic. Webové stránky hýřily barvami, blikaly jako vánoční stromeček a často připomínaly spíš psychedelický výlet než seriózní zdroj informací. Typografie? Ta šla většinou stranou ve prospěch fontu Comic Sans, který se objevoval i tam, kde byste ho opravdu nečekali.

A co teprve ty fotografie! Podivné koláže, nepochopitelné grafiky a obrázky, které jako by vypadly z jiné dimenze. Navigace na těchto stránkách byla často dobrodružstvím sama o sobě – člověk nikdy nevěděl, kam ho který odkaz zavede.

Pokud vám tenhle nostalgický výlet nestačí a chcete se ponořit hlouběji do této fascinující éry webdesignu, máme pro vás tip. Navštivte stránku Web Design Museum, kde najdete celou sbírku těch nejbizarnějších výtvorů tehdejší doby. Je to jako cestování časem – jen se připravte, že vaše oči možná budou potřebovat chvíli na zotavení!

Tak co, stýská se vám po těch časech, nebo jste rádi, že jsme se posunuli dál? Ať už je vaše odpověď jakákoli, jedno je jisté – byla to nezapomenutelná éra internetu!

Webový odpad